2020. már 20.

Egy gonosz tündér fészkelte be magát Csenge tündérkertjébe

írta: Helyesen magyarul
Egy gonosz tündér fészkelte be magát Csenge tündérkertjébe

Húsvét előtt már kapható lesz a Csenge tündérkertje című mesekönyv folytatása

Kőszegi-Arbeiter Anitát már ismerhetitek a Helyesen magyarul oldalairól, hiszen abban a megtiszteltetésben van részem, hogy én korrektúrázhatom Anita könyveit. Első kötete, a Csenge tündérkertje olyan sikereket ért el, hogy ezen felbuzdulva már el is készült a folytatása, illetve Szombathely város is felkérte egy a várost népszerűsítő mese megírására.

- Tavaly jelent meg első könyved, a Csenge tündérkertje. Milyen volt a fogadtatása?

Nagyon jó! Rengetegen írtak, hogy mennyire tetszik nekik a mese, sőt sokan még a tündérkertet és a tündérpalotát is megcsinálták. A tündér meseóra is nagyon népszerű, sok helyre és rendezvényre hívtak, és a gyerekek nagyon szerették Csenge és tündérbarátai meséjét. Bevallom, nem gondoltam, hogy ekkora sikere lesz.

- Miért döntöttél úgy, hogy megírod a folytatását is?

Igazából mindig is folytatásosra terveztem, csak az ötlet nem volt meg, hogyan is lehetne folytatni. Aztán amikor az egyik barátnőmmel ötleteltünk a meseóra kapcsán, ő vetette fel egy gonosz tündér megjelenését. Ezt aztán megbeszéltem Csengével, akinek tetszett az ötlet, de azt kérte, hogy a végén legyen jó a gonosz tündér is. Így született meg Lidérc, és Csenge adta a barkácsötletet is a meséhez.90468420_507163173568629_2034844956681568256_n.jpg

- Ha jól tudom, már nemcsak a könyveket tudják megvásárolni a kedves olvasók, de a történet szereplői is megelevenednek.

Így van, Csenge tündérkertje figurái Ederics-Borsics Móninak köszönhetően horgolt baba formájában is életre keltek. Eredetileg csak nekem készítette őket, hogy a Meseórákon bábozni is tudjak, de annyira megtetszett másoknak is, hogy a kis tündéreket már rendelni is lehet. Nagyon szeretem ezeket a figurákat, az íróasztalomon laknak, egy új tündérkert mellett.

- Már az első könyveddel hihetetlen ismertségre tettél szert, és már Szombathely város vezetése is felkért egy város-népszerűsítő történet megírására. Mesélnél erről egy kicsit?

Igazából én kerestem meg Szombathely polgármesterét, illetve az önkormányzatot, hogy milyen jó lenne a városnak egy saját mese. Az alap koncepció az volt, hogy Vas megye címerállatát szőném a mesébe. A címerben ugyanis egy strucc van, aki kíváncsi lesz, miért lett címerállat, és miért nem szólt erről neki senki. Nagyon tetszett nekik az ötlet, én pedig nagy lelkesedéssel vágtam bele a nyomozásba. Minden segítséget meg is kaptam tőlük, és persze a helyi múzeumoktól és kiállítóhelyektől is. A mese azóta elkészült, már készülnek a rajzok is. Az a cél, hogy az épületeket hitelesen rajzoljuk, hogy felismerhetőek legyenek.

- Mikorra várható a könyvek megjelenése, illetve hol találkozhatnak veled a közeljövőben a kedves olvasók?

Csenge tündérkertjének folytatása már húsvét előtt megjelenik, hivatalosan április 6-án. Fülöp sajnos a koronavírus miatt kicsit késni fog, eredetileg április 26-án jelent volna meg nyomtatott formában, a Vasi skanzenben a Vasművesség ünnepén. E-book formájában azonban kész lesz, és tervezek egy virtuális sétát is a könyv alapján, hogy ha személyesen nem is, de a képernyők előtt lehessen Szombathely látványosságait bebarangolni.

Anitával és a tündérekkel itt is találkozhattok:

https://kooszegianita.wordpress.com/

https://meseroka.wordpress.com/

https://olvasnimeno.hu/szerzo/koszegi-arbeiter-anita

https://www.lira.hu/hu/szerzo/koszegi-arbeiter-anita

https://alexandra.hu/tovabbi-kereses

https://www.facebook.com/kooszegiaanita

Ha Te is könyvet írsz, vagy blogot, esetleg honlapod van, vagy bármilyen szöveged, és nem vagy biztos benne, hogy mindent helyesen írtál, akkor keress bizalommal, örömmel segítek!
Facebook-oldalamon pedig játékos feladványokkal, vicces nyelvi fordulatokkal várlak.

Mosolygó-Marján Erzsébet (szerkesztő, korrektor)

Web: https://www.helyesenmagyarul.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/korrektura.szerkesztes/
Instagram:
https://www.instagram.com/helyesen_magyarul/

E-mail: info@helyesenmagyarul.hu
Telefon: +36 30 689 0211

Szólj hozzá

könyv mese korrektúra Helyesen magyarul Mosolygó-Marján Erzsébet Kőszegi-Arbeiter Anita Csenge tündérkertje helyesenmagyarul egy gonosz tunder feszkelte be magat Csenge tunderkertjebe