2020. már 23.

Herczeg TG Andrea csak a mentest választja

írta: Helyesen magyarul
Herczeg TG Andrea csak a mentest választja

- és mi az a TG?

Manapság egyre többen választják a mentes életmódot, hiszen folyamatosan emelkedik a táplálékallergiások száma, akiknek az egészségük érdekében kötelező diétát tartani, valamint sokan ebben látják az egészséges élet alapjait, hiszen, mint mondják, „az vagy, amit megeszel”. A mentes táplálkozás iránt érdeklődők körében pedig már mindenki ismeri Herceg TG Andrea nevét, aki a Csak a mentes brand tulajdonosa, rendezvények szervezője és az ugyanezen néven évente háromszor megjelenő magazin kiadója is. Cikkünk apropója, hogy Andi megtisztelt bizalmával és én ellenőrizhetem a magazin nyelvi helyességét.

- Mióta ismerlek, furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mit jelent a nevedben a TG. Elárulod nekünk?

- Tigrisimádatomból kifolyólag már tizenéves koromban rámragadt a Tigi becenév, a régi barátaim a mai napig így szólítanak, ennek misztikusabb verziója a TG, ami még benne maradt a nevemben Facebookon. :)

herczeg_andrea_porte_headshot.jpg

Mindenmentes?

- Mint a bevezetőben írtam, a neved már összeforrt a hazai mentes táplálkozással, de már mondhatjuk, hogy a szépségápolással és a takarítással is. Honnan indult ez az egész küldetésed? Volt rá valamilyen konkrét okod, hogy ezt az utat választottad?

- Ez egy nemes feladat, amit teljes szívvel-lélekkel tudok végezni, amolyan küldetésként. Évekkel ezelőtt szippantott be a mentes világ, amikor marketingesként kezdtem ezzel a területtel foglalkozni. Aztán még jó pár lépcsőfokot végig kellett járjak, mire elérkezett a nagy felismerés, hogy a rendezvényszervezés az én terepem. Innen már egyenes út volt ahhoz, hogy összekössem a két vonalat és megrendezésre kerüljön az első Csak a Mentes rendezvény. Jó, nyilván ez erős túlzás, de utólag visszagondolva, vezették a kezem odafentről rendesen, amiért nagyon hálás vagyok. Így született meg az én szerelemprojektem!

- Melyik szegmens a kedvenced, ha lehet ilyet mondani?

- Hmmm, ez jó kérdés. Még sosem gondolkodtam ezen. A fő vonal valószínűleg mindig a gasztronómia lesz, de manapság egyre jobban foglalkoztat a környezetvédelem és a zero waste életmód.

- Te már minden téren mentessé tetted a háztartásodat?

- Ez egy hosszú folyamat, sosem lehet kijelenteni, hogy készen van, minden szempontból tökéletes, de természetesen tudatos vagyok ezen a téren is. Az ételeknél minél tisztább, kevés összetevős ételekre szavazok, a fürdőszobámban folyamatosan tesztelek natúr kozmetikumokat, a tisztítószereket lecseréltem már teljesen, van többféle kulacsom a PET-palackok kiváltására, méhviaszos kendőm csomagoló alternatívaként és pamut hálózsákjaim a bevásárlásokhoz. A szemét csökkentésében kell még fejlődnöm a jövőben.

Kinek és mikor?

- Javasolnád az olvasóknak, hogy ők is a mentes életmódot válasszák? Ha igen, miért? Milyen előnyük származhat belőle?

- A mentes termékeket kizárólag egészségügyi probléma esetén javasolnám, más esetben szigorúan egyeztetni kell egy dietetikussal, hogy egyénre szabottan válasszanak terméket. A natúr kozmetikumokat feltétel nélkül mindenkinek ajánlanám, hiszen a bőrön keresztül rengeteg kemikália szívódik fel. Ugyanez vonatkozik a mosószerekre, öblítőkre, szappanokra. Az újrahasznosított termékeket pedig a Földünk védelme érdekében kellene mindenkinek átgondolnia

_mg_4813.jpg

- Sokszor halljuk, hogy a mentes táplálkozás drágább, mint a „normál”. Mi erről a véleményed?

- Természetesen itt is fontos a tudatosság, és szükséges hozzá nagy fokú termékismeret, mert a nagyobb üzletek polcain található áraknál jóval kedvezőbben hozzá lehet jutni bizonyos termékekhez. Például a Csak a Mentes Fesztiválokon ezt szeretik a legjobban az emberek, hogy megfizethető áron jutnak hozzá a termékekhez. Ezt az teszi lehetővé, hogy maguk a gyártók és forgalmazók vannak jelen a rendezvényeken, így első kézből kapják meg az árut. Ilyen alapon érkezik a Csak a Mentes Webshop is hamarosan!

- Van esetleg kedvenc mentes recepted, amit szívesen megosztanál az olvasókkal?

- Sajnos kevés időm marad a konyhában tevékenykedni, ezért előnyben részesítem a kész lisztkeverékeket jelenleg, de imádom, hogy az otthonomban kb. 10 perc előkészülettel tudok friss, mindenmentes lángost enni. Sok olyan recept van, amit előbb tanultam meg elkészíteni mentes verzióban, mint normálban. :) Most pedig beszereztem egy tésztagépet, mert rajongok a tésztákért, és azzal szeretnék kísérletezni, hogy mindenféle zöldséges friss tésztát készítek el itthon. Az eredményről pedig FB zárt csoportomban fogok majd beszámolni. :)

Olvasható formában is

- Van egy magazinotok is, ami évente háromszor jelenik meg. Mikor várható a következő szám megjelenése és mire számíthatnak az olvasók, ha belelapoznak?

Fontosnak tartottuk, hogy folyamatosan jelen legyünk és tájékoztassuk az embereket az aktuális trendekről, termékekről, receptekről, így megszületett a Csak a Mentes Magazin, amely évente háromszor jelenik meg. A következő szám április közepén érkezik, rendhagyó módon csak online verzióban, a mostani járványra való tekintettel. Rengeteg hasznos tartalommal töltjük meg az olvasók számára, sok vendégszerző fog benne szerepelni, aki hiteles a saját témájában, maradva a mentes világban. Izgatott vagyok, milyen lesz az online megjelenés.

Ha érdeklődsz a mentes élet iránt, az alábbi oldalakon hasznos információkat találsz:

Web: www.csakamentes.hu

Facebook: https://www.facebook.com/csakamentes/

Instagram: https://www.instagram.com/csak_a_mentes/

 

 

Szólj hozzá

adalékmentes natúr kozmetikumok zero waste Helyesen magyarul Csak a mentes Herczeg TG Andrea