Helyesen magyarul

Ha kétes a két "s".

2020. ápr 18.

MARAkoDJ OTTHON!

írta: Helyesen magyarul
MARAkoDJ OTTHON!

Chatcomedy-sorozat indult - ajánlott adagolás: hetente 1x

Hogyan vészeljük át ezeket a nehéz napokat? A JÓhARCOK csapata azt üzeni: nevetve kibírjuk! MARAkoDJ OTTHON című chatcomedy videósorozatukkal testet-lelket gyógyító nevetést próbálnak csempészni a bezárt otthonokba. A nevetés unalom ellen való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul!

 

A chatcomedy egyfajta szituációs komédia, amelyet chat-felületen készítettek. A sorozat munkálatai során minden csapattag home office-ban dolgozott.

A JÓhARCOK csapata eredetileg más tervekre jött létre, de az élet átírta a forgatókönyvet. A „tétlenség” szó nem szerepel a szótárukban, ezért a lendület megmaradt, csak az irány változott, és megszületett a MARAkoDJ OTTHON című chatcomedy-sorozat .


foto.jpg
Kik is a JÓhARCOK? A csapat ...

Tovább Szólj hozzá

Magyar Attila Nagy Balázs Maradj otthon Marakodj otthon! chatcomedy Dankó Csaba Bede-Fazekas Anna intelligens humor Bujdosó Virág marakodj otthon

2020. ápr 17.

Iklódi Dóri továbbra is cukor nélkül kényezteti az olvasók ízlelőbimbóit

írta: Helyesen magyarul
Iklódi Dóri továbbra is cukor nélkül kényezteti az olvasók ízlelőbimbóit

Újabb receptek IR-eseknek, cukorbetegeknek és az egészséges életmód követőinek

Aki é rdeklődik a gasztron ó mia ir á nt, é s esetleg az eg é szs é ges é letm ó d is fontos számára, esetleg IR-es, biztos, hogy találkozott már Ikl ó di D ó ri nev é vel é s ínycsikland ó receptjeivel. Nem árulok el nagy titkot, hogy a napokban jelent meg a Boook Kiad ó gondozásában második k ö nyve Cukormentes édessé gek címmel, melyet a Helyesen magyarul berkein belül é n korrekt úrázhattam.

 

  – Talán nem mindenki tudja, de Te nem csupán k ö nyveket írsz é s gasztroblogger vagy, hanem má s cé gek kommunikáci ó ját is segí ted, food stylistk é nt is dolgozol, workshopokat szervezel, ráadá sul m é g anyuka is vagy. Hogy f é r be ennyi feladat az é letedbe?

– Két megoldókulcsa is van ennek a feladványnak. :) Egyrészt ...

Tovább Szólj hozzá

cukorbetegség korrektúra IR Helyesen magyarul Boook Kiadó Mosolygó-Marján Erzsébet Iklódi Dóra Cukormentes édességek

2020. ápr 15.

Amikor a magyar nyelv találkozik a humorral

írta: Helyesen magyarul
Amikor a magyar nyelv találkozik a humorral

Nemrég részt vehettem Aradi Tibor és Varga Ferenc József kedvenc humoristáim könnyfakasztó előadásán, ahol vendégelőadóként fellépett Orbán Sándor is. Ugye ismerős a név? És a fotó alapján esetleg az arc is? Én is így voltam vele, ezért a kíváncsiságomat kielégítendő előadás után beszédbe elegyedtünk.

– Kedves Sándor! Én már tudom, honnan ismerhetnek a kedves olvasók. Mesélsz nekünk egy kicsit magadról, a múltadról, hogy mindenki a homlokára csaphasson, hogy „Tényleg!”?

– Először is! Köszönöm szépen a kérdéseket. Őszintén remélem, hogy képes leszek összefüggő válaszokra.

1990-ben kollégámmal – Wéber Tamással, Showder duó néven – és még sok fiatal, tehetséges emberrel elindultunk a Magyar Rádió ...

Tovább Szólj hozzá

humor helyesírás humorista magyartanár vendégíró Helyesen magyarul Orbán Sándor

2020. már 30.

Mayer Kriszti könyvével visszahozza az igaz szerelembe vetett hitünket

írta: Helyesen magyarul
Mayer Kriszti könyvével visszahozza az igaz szerelembe vetett hitünket

És még egy jót is ehetünk náluk

Manapság, amikor mindenki a koronavírustól és annak mindenféle hatásától retteg, minden téren szükségünk van a hitünkre. Mayer Kriszti Álmaid lesznek a valóságod – A múltban rejlő érzelmek című könyvével a szerelembe és a családba vetett hitünket adja vissza. Talán pont ez az, ami most a legfontosabb.

 

  –  Mi először személyesen nem a könyved miatt találkoztunk, hanem egy teljesen más területén az életnek. Bevallom, nagyon kellemes és maradandó történet volt ez az egész családunk számára. Mesélnél róla, hogy mivel foglalkoztok jelenleg a férjeddel, Robival?

– Igen, nagyon szívesen! Egy saját ötlet alapján született streetfood termékünk van, Melan’Goo-nak neveztük el, mert Meleg ételt teszünk LÁNgosba.

...

Tovább Szólj hozzá

könyv szerelem korrektúra Helyesen magyarul Mayer Krisztina Álmaid lesznek a valóságod

2020. már 28.

Sas Gabriella a különleges igényű gyermekekről írt mesekönyvet

írta: Helyesen magyarul
Sas Gabriella a különleges igényű gyermekekről írt mesekönyvet

A Nagy Négyes az elfogadásban és az erősségek megtalálásában is segít

A közelmúltban jelent meg Sas Gabriella Nagy Négyes – kezdetek, A varázskapu rejtélye című könyve, amelynek missziója, hogy segítsen a gyerekeknek megtalálni erősségeiket, valamint elsajátítani a fejlődésközpontú szemléletet. A szereplők között SNI-s gyermekek is vannak, ezzel is segítve az elfogadást. A könyv vásárlói egy feladatlapot is kapnak, amely segít a gyerekeknek beazonosítani erősségeiket.

90914592_901476480270156_9148332154965458944_n.jpg

– A közelmúltban jelent meg a Nagy Négyes – kezdetek, A varázskapu rejtélye című könyved, melynek ajánlójában ez szerepel: „Fiaimnak, akik a könyvet ihlették”. Mesélnél nekünk erről egy kicsit?

– Persze. A természetközelség, a barkácsolás szeretete, az ásványgyűjtő lelőhelyek ismerete mind tőlük ered. De ...

Tovább Szólj hozzá

könyv autista szerkesztés fejlesztés logopédia korrektúra SNI A Nagy Négyes ADHD Helyesen magyarul Sas Gabriella

2020. már 24.

Nyáry Luca könyve esélyes az Év Gyerekkönyve Díj 2020-ra

írta: Helyesen magyarul
Nyáry Luca könyve esélyes az Év Gyerekkönyve Díj 2020-ra

„Két dolog: meg akarok halni és hazudtam neked.” Ezzel a mondattal kezdődik Nyáry Luca nemrég megjelent, Vigyázat, törékeny! című könyve, melyben a korosztályát érintő lelki problémákról, depresszióról ír nagyon őszintén. Ráadásul az öt jelölt között szerepel az Év Gyerekkönyve Díj 2020 ifjúsági irodalom kategóriájában.

90974628_650481582191837_8442300545808465920_n.jpg

A könyved valójában egy tinédzser lány, Zsófi levele húgának, Jankának, miután elvesztik édesanyjukat és megpróbálja megtalálni önmagát, a boldogságot. Honnan jött a könyv ötlete?

– A téma eléggé adta magát, már az elejétől kezdve a felnövés, az azt kísérő veszteség és mentális betegségek kérdései érdekeltek a legjobban, mivel ezek különösen foglalkoztatják a ...

Tovább Szólj hozzá

Nyáry Krisztián Manó Könyvek Nyáry Luca Vigyázat törékeny! Év Gyerekkönyve Díj

2020. már 23.

Herczeg TG Andrea csak a mentest választja

írta: Helyesen magyarul
Herczeg TG Andrea csak a mentest választja

- és mi az a TG?

Manapság egyre többen választják a mentes életmódot, hiszen folyamatosan emelkedik a táplálékallergiások száma, akiknek az egészségük érdekében kötelező diétát tartani, valamint sokan ebben látják az egészséges élet alapjait, hiszen, mint mondják, „az vagy, amit megeszel”. A mentes táplálkozás iránt érdeklődők körében pedig már mindenki ismeri Herceg TG Andrea nevét, aki a Csak a mentes brand tulajdonosa, rendezvények szervezője és az ugyanezen néven évente háromszor megjelenő magazin kiadója is. Cikkünk apropója, hogy Andi megtisztelt bizalmával és én ellenőrizhetem a magazin nyelvi helyességét.

- Mióta ismerlek, furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy mit jelent a nevedben a TG. Elárulod nekünk?

- ...

Tovább Szólj hozzá

adalékmentes natúr kozmetikumok zero waste Helyesen magyarul Csak a mentes Herczeg TG Andrea

2020. már 20.

Egy gonosz tündér fészkelte be magát Csenge tündérkertjébe

írta: Helyesen magyarul
Egy gonosz tündér fészkelte be magát Csenge tündérkertjébe

Húsvét előtt már kapható lesz a Csenge tündérkertje című mesekönyv folytatása

Kőszegi-Arbeiter Anitát már ismerhetitek a Helyesen magyarul oldalairól, hiszen abban a megtiszteltetésben van részem, hogy én korrektúrázhatom Anita könyveit. Első kötete, a Csenge tündérkertje olyan sikereket ért el, hogy ezen felbuzdulva már el is készült a folytatása, illetve Szombathely város is felkérte egy a várost népszerűsítő mese megírására.

- Tavaly jelent meg első könyved, a Csenge tündérkertje. Milyen volt a fogadtatása?

Nagyon jó! Rengetegen írtak, hogy mennyire tetszik nekik a mese, sőt sokan még a tündérkertet és a tündérpalotát is megcsinálták. A tündér meseóra is nagyon népszerű, sok helyre és rendezvényre hívtak, és a gyerekek nagyon szerették Csenge és tündérbarátai meséjét. Bevallom, nem gondoltam, ...

Tovább Szólj hozzá

könyv mese korrektúra Helyesen magyarul Mosolygó-Marján Erzsébet Kőszegi-Arbeiter Anita Csenge tündérkertje helyesenmagyarul egy gonosz tunder feszkelte be magat Csenge tunderkertjebe

2019. dec 14.

A tudatos álmodás egy lebilincselő sci-fi regény alaptémájaként

írta: Helyesen magyarul
A tudatos álmodás egy lebilincselő sci-fi regény alaptémájaként

A könyv, amelyet elfelejtettem korrektúrázni

A közelmúltban jelent meg az Underground Kiadó gondozásában Lina R. Breitkreutz Az új kedvenc című első regénye, amely olyan jól sikerült, hogy amikor először olvastam, elfelejtettem kijavítani a nyelvi hibákat, úgyhogy újra kellett olvasnom.

Most az elsőkötetes írónővel beszélgettünk.

 

Az olvasók még nemrég találkozhattak először a neveddel a könyvesboltok polcain. Mesélnél nekünk egy kicsit magadról?

Lina R. Breitkreutz vagyok. Gyermekkori álmom volt, hogy egyszer legyen merszem elkezdeni írni, de az első 35 évig sem az életem, sem a körülményeim nem voltak olyanok, hogy teret engedhessek eme hóbortomnak. Egészen öt évvel azelőttig, amikor is kiköltöztem Németországba. Itt megteremtettem a körülményeimet ahhoz, ...

Tovább Szólj hozzá

könyvek korrektúra Helyesen magyarul

2019. dec 07.

Nem lesz ebből kalamajka

írta: Helyesen magyarul
Nem lesz ebből kalamajka

Az ideális ajándék, ha nem szeretnéd megkímélni a többiek rekeszizmait..., de előtte te is olvasd el!

Ismét egy kivételes írónővel szeretnélek megismertetni benneteket, akinek a Nem lesz ebből kalamajka, van nála egy balalajka című könyvének nyelvhelyességét alig bírtam leellenőrizni, mert a nevetéstől annyira csurogtak a könnyeim, hogy nem láttam a képernyőt.  Szerintem ezzel mindent elmondtam, de azért bemutatom nektek Nagy Karolint , hogy lássátok, milyen rendkívüli hölgy is ő valójában.

Nagy Karolin, a Nem lesz ebből kalamajka szerzője
Nagy Karolin, a Nem lesz ebből kalamajka, van nála egy balalajka című könyv szerzője

Kérlek, mesélj először magadról egy kicsit!

35 éves vagyok, gyógypedagógusként dolgozom a Vakok Iskolájában, ami egy kiváló kreatív tér, de emellett – biztos, ami biztos – folyamatos útkereső is vagyok. Így aztán jó pár egyéb ...

Tovább Szólj hozzá

korrektúra Helyesen magyarul