2020. már 28.

Sas Gabriella a különleges igényű gyermekekről írt mesekönyvet

írta: Helyesen magyarul
Sas Gabriella a különleges igényű gyermekekről írt mesekönyvet

A Nagy Négyes az elfogadásban és az erősségek megtalálásában is segít

A közelmúltban jelent meg Sas Gabriella Nagy Négyes – kezdetek, A varázskapu rejtélye című könyve, amelynek missziója, hogy segítsen a gyerekeknek megtalálni erősségeiket, valamint elsajátítani a fejlődésközpontú szemléletet. A szereplők között SNI-s gyermekek is vannak, ezzel is segítve az elfogadást. A könyv vásárlói egy feladatlapot is kapnak, amely segít a gyerekeknek beazonosítani erősségeiket.

90914592_901476480270156_9148332154965458944_n.jpg

– A közelmúltban jelent meg a Nagy Négyes – kezdetek, A varázskapu rejtélye című könyved, melynek ajánlójában ez szerepel: „Fiaimnak, akik a könyvet ihlették”. Mesélnél nekünk erről egy kicsit?

– Persze. A természetközelség, a barkácsolás szeretete, az ásványgyűjtő lelőhelyek ismerete mind tőlük ered. De például, mikor meséltem a hídépítős meséről a nagy fiamnak, az ő ötlete volt a bogárhíd is.

– A könyvben többféle sajátos nevelési igényű gyermek szerepel. Milyen problémákkal küzdenek ők, és miben mások, különlegesebbek, mint átlagos társaik?

– Mindenféle gyermek szerepel benne, és csakúgy, mint az életben, ezek egy része SNI-s. De én ezt a szót a hozzátapadt, tévesen pejoratív jelentése miatt nem annyira szeretem, inkább a különleges igényű, átlagostól eltérőt szeretem használni.

A gyermekek között van ADHD-s, autista és logopédiai problémával küszködő is. Az én fiamnak is van artikulációs problémája és innen is ered nyilván, hogy próbálok ismeretet terjeszteni, az elfogadást segíteni. A könyvben például egyértelműen kiderülnek az adott másságok előnyei is.

– A könyv címében szerepel a „kezdetek” szó. Ezek szerint tervezed még a történet folytatását? Elárulsz esetleg erről valamit?

– Igen, tervezem, sok olvasó kéri is. A főkonfliktus a vaddisznókkal ugyanis nincs lezárva a mesekönyvben. Most sajnos nagyon nincs időm, ahogy senkinek sem, akinek gyereke van (oktatni, szórakoztatni és mozgatni kell), de ha visszazökkenünk a rendes kerékvágásba, nyáron nekilátok. A történetek már megvannak, „csak” megírni és festeni kell.

90529923_1399784693557376_8398591561285238784_n.jpg

– Úgy tudom, az illusztrációk is a te munkáid.

– Igen, régen festettem és most YouTube-videók segítségével felvettem a fonalat, mert azért a gyerekkönyv-illusztráció és a vízfestékes festés is külön tudást igényel. Nem csodálatos, hogy miket lehet már teljesen ingyen, online tanulni? Igazság szerint ez vette el a legtöbb időt, de a gyerekeim már jelezték, hogy több és akciódúsabb kép kellene a következőbe.

– Nemcsak ezzel a könyvvel igyekszel segíteni a sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő szülőknek és pedagógusoknak, hanem a fejlesztésükhöz szükséges termékekkel is. Honnan jött a webshop ötlete?

– Mindig is voltak vállalkozásaim, ötleteim. A gyermekszülés időszakát is egy lehetőségnek tekintettem, amikor legálisan vállalkozhatok. Ez is egy ilyen projekt volt, nagyon élvezem a sokrétű feladatot, mert a termékek egy részét én is fejlesztem, vagyis inkább a meglévő lehetőségeket tágítom, jobbítgatom, és a gyártást is mi intézzük. Sokrétű feladat, esélytelen unatkozni.

A fő termékünk a súlyozott takaró, amit mi ismertettünk meg a hazai közönséggel, és mindenki használja, aki jobb alvásra vágyik. Saját pozitív tapasztalat miatt kezdtük el gyártani.

– Elárultad nekem, hogy jelenleg felnőtteknek írsz könyvet. Erről lehet tudni valamit, vagy még korai?

– Ez még nagyon korai, egy regényt írok és az egy elég hosszas folyamat.

– Hol tudják megvásárolni az érdeklődők a könyvedet, illetve a fejlesztéshez szükséges termékeket?

https://www.mokaeszen.hu/Nagy-Negyes-a-kezdetek-a-varazskapu-rejtelye

https://www.mokaeszen.hu/

Sas Gabriella A Nagy Négyes - kezdetek: a varázskapu rejtélye című könyvet a Helyesen magyarul csapata szerkesztette és korrektúrázta.

Szólj hozzá

könyv autista szerkesztés fejlesztés logopédia korrektúra SNI A Nagy Négyes ADHD Helyesen magyarul Sas Gabriella